Loading...
Blog
20
02
2016

Bert loopt op pannenkoeken

By admin 0

pannekoek

Ik had weer eens een heerlijke stapel pannenkoeken gebakken waar ik dan meerdere dagen mee doe. Ik bak graag pannenkoeken van boekweitmeel. Dit vind ik echt meel voor hardlopers. Waarom ? Nou dat zal ik uitleggen:Boekweit bevat veel eiwitten. Meer dan andere granen en is rijk aan aminozuren, lysine en arginine. Arginine versterkt ons afweersysteem. Ook bevat het vitamine B, magnesium, koper, kalium, fosfor en anti-oxidanten. Boekweit is glutenvrij en heeft een lage glycemische index. Dat wil zeggen dat het de bloedsuikerspiegel niet te snel doet stijgen.

Dit zorgt ervoor dat je na het eten van deze pannenkoeken niet weer snel trek krijgt.

Je kunt na het bakken van deze pannenkoek gaan voor  een hartig belegde variant namelijk; met rucola en zalm of voor een zoete variant:met appelstroop en schijfjes banaan.

voor een stapel pannenkoeken heb je nodig:

– 250 gram boekweitmeel

– 2 eieren 

– 1/2 liter karnemelk 

– (indien lactosevrij geitenmelk)

– Kokosolie om in te bakken

 

Meng het meel met de melk en het ei samen in een kom. Maak hier een mooi glad beslag van. Laat wat kokosolie smelten in een koekenpan en giet iedere keer een beetje  beslag in de pan tot het één pannenkoek vormt. Blijf er wel bij staan want ze gaan heel snel.

Aan beide kanten eventjes bakken en verder gaan tot het beslag op is.

 

Eet smakelijk!

author: admin

Comment
0

Leave a reply