Blog
18
03
2018

Goed doel 2018 Energy4all

By admin 0

GOED DOEL ‘HET WAARE HUIS’ WIELENLOOP 2018

Zoals ieder jaar ondersteunt De Wielenloop een goed doel. Het goede doel gekoppeld aan de editie 2018 is Stichting Energy4All.

Stichting Energy4All zet zich in voor patiëntjes met een energiestofwisselingsziekte. Deze patiëntjes worden in feite geboren met een defecte batterij. Deze batterij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, is snel weer leeg en beschadigt het lichaam met afvalstoffen.

Op dit moment is er nog geen medicijn voor deze chronische en meestal progressieve ziekte. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen komt maar liefst 50% van de patiëntjes al te overlijden voor hun 10e verjaardag en haalt 70% van deze kinderen de volwassen leeftijd niet.

 

Om het onderzoek naar een medicijn financieel te ondersteunen organiseert Stichting Energy4All diverse activiteiten. Eén daarvan is het evenement Forza4Energy4All. Dit is een 3-daags evenement in de Italiaanse Alpen waarbij de deelnemers elke dag al fietsend, hardlopend of wandelend een bergtop willen bereiken; Gavia, Mortirolo en Stelvio (bekend uit de Giro d’Italia).

Doel van het evenement is om d.m.v. ieders energie zo veel mogelijk donaties bij elkaar te brengen. Het totale bedrag zal ten goede komen aan het medicijnonderzoek van Professor Dr. Jan Smeitink, verbonden aan het Radboud UMC te Nijmegen. Professor Dr. Jan Smeitink wordt wereldwijd gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

 

In Rosmalen is een team gevormd rondom Jenske van de Ven, team Forza4Jenske. Dit team zal in september afreizen naar Italië om deel te nemen aan de actie Forza4Energy4All en al haar energie in te zetten voor Jenske en haar lotgenootjes.

 

Een gedeelte van de meeropbrengsten van de Wielenloop wordt gedoneerd aan team Forza4Jenske om hen te ondersteunen tijdens de sportieve uitdagingen in de Italiaanse Alpen en een bijdrage te leveren aan een energierijke toekomst voor alle patiënten met een energiestofwisselingsziekte.

 

Voor meer informatie omtrent Stichting Energy4All en de actie Forza4Energy4All bezoek onderstaande websites:

Stichting Energy4All: http://energy4all.nl/

Forza4Energy4All: http://www.forza4energy4all.nl/

 

Wilt u team Forza4Jenske direct steunen, kan dit via hun sponsorpagina:

https://www.pifworld.com/nl/groups/_5Z7nAty4RU/profile/about

author: admin

Comment
0

Leave a reply